İLETİŞİM VİDEOLAR FOTOĞRAFLAR GÜNDEM BİYOGRAFİ ANA SAYFA
HABERLER>GÜNDEM
31 Mayıs 2019 Cuma - 16:28

Aydemir’den Vahdet ve Tevhid vurgusu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Kendini insanlığa adaleti taşımaya amade kılmış; tarihini kainata ruhani bir mana sağlamak temasıyla yazmış; ruhunu ebedi ve değişmeyen hakikate adamış yüce milletimiz, ecdadından tevarüs eden manevi emanetin vakarı içinde, küresel vicdanı uyandırmayı

Aydemir’den Vahdet ve Tevhid vurgusu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Kendini insanlığa adaleti taşımaya amade kılmış; tarihini kainata ruhani bir mana sağlamak temasıyla yazmış; ruhunu ebedi ve değişmeyen hakikate adamış yüce milletimiz, ecdadından tevarüs eden manevi emanetin vakarı içinde, küresel vicdanı uyandırmayı sürdürecektir. ‘ dedi.
RAHMET, BEREKET VE MAĞFİRET İKLİMİ
Milli ve manevi fikir ve duygu ufuklarının enginleştiği; rahmet, bereket ve mağfiret ikliminin hakim hale geldiği Ramazan ayının; aynı kıbleye yönelmiş, aynı iman hazzına ermiş ümmet için vahdet ve tevhid mesajı verdiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Zaman ayrılık ve gayrılıkları ortadan kaldırma, farklılıkları bütünlük potasında buluşturma; yürekleri birlik ve beraberlik doğrusunda kavuşturma zamanıdır’ kaydını düştü.
TEVHİD VE VAHDET İMANI
İslam Coğrafyasındaki ayrılık ve çatışmaların; Gazze’de kan ve gözyaşı, Arakan’da sefalete sebep olan tevhid karşıtlarına güç verdiği, onlara Golan’ı sahiplenmek gibi küresel bir hayasızlığı seslendirecek cesaret sağladığı, Mescidi Aksa kutsalına el uzatacak kadar bir iffetsizliğe yol açtığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Kadir Gecesinde ortak niyazımız, tevhid ve vahdet imanının hakim hale gelmesi, İslam coğrafyasındaki matem ve acıların sona ermesinedir.’ dedi.
‘LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH’
Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un İslam Coğrafyasındaki bugünkü hali, yıllar önce, ‘Şarkın mefahir dolu mazi i kemali/Ya Rab ne onulmaz yaradır şimdiki hali/Şirazesi kopmuş gibi mazume-i iman? /Yaprakları yırtık, sürünür yerde perişan’ ifadeleriyle tarif ettiğini aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Akifimizin, Tarihine mev’udu ezelken ebediyyet/ Ey tefrika zehriyle şaşırmış giden ümmet/ Nisyana çıkan yolda mı kaldın gümrah/La havle vela kuvvete illa billah?’ tespitini bir kez daha vurguluyor; Bin aydan hayırlı Kadir gecesi hürmetine birlik ve beraberliğin esas kılınması ve güçlenmesi niyazını paylaşıyoruz.’ mesajını verdi.
ÇANAKKALE RUHUNU DİRİ, MESCİDİ AKSA HASSASİYETİNİ EBEDİ TUTANLARA SELAM OLSUN
Kadir Gecesinin nefsi kurtarmak veya öne çıkarmayı değil, müşterek değerlerin muhafaza ve ihya hassasiyetini ifade ettiği, İslam Coğrafyasına dikkat ve yoğunlaşmayı sağladığına işaret eden Milletvekili Aydemir, Milli Şairimizin, ‘Sensin hele ey kitabı azem/Haşa buna hiç tereddüt etmem/Dünyada refik ü hemzebanım/Ukbada muin’ü mesteanım’ diye takdim ettiği Kuran-Azimüşşan hürmetine, devletimizin dirliği, milletimizin birliği, vatanın bütünlüğü yolunda can adayan şühedamızı rahmetle anıyor, Yüce milletimiz ve mensubu bulunduğu İslam Coğrafyasının Kadir Gecesi heyecan ve coşkusunu paylaşıyor; Çanakkale ruhunu diri tutanlara, Mescidi Aksa hassasiyetini ebedi kılanlara muhabbet ve şükranlarımızı sunuyoruz. ‘dedi.

 
Milletvekili Aydemir’den haksızlığa dadaşça tepki
 
Aydemir: ‘Bayram, birlik ve kardeşlik mesajıdır’
DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir’den haksızlığa dadaşça tepki
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir tarafından TBMM’de gündeme ...
Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: “Ligden düşme bu yıl uygulanmasın”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, küme düşme hattıyla ilgili ...
Aydemir: ‘Asım’ın nesline selam olsun’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “19 Mayıs 1919 bir sonuç ...
 
Milletvekili Aydemir: “Ümmet Analarına şükran borçluyuz”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Varlığımızı, dirliğimizi, ...
Milletvekili Aydemir: “Emek kutsal, alın teri mübarektir”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Zihni ve bedeni güç ve ...
Kanaat Önderleri Derneği, istişare toplantısı gerçekleştirdi
Erzurum’da kurulan ve başkanlığını İbrahim Özmen’in yürüttüğü Kanaat Önderleri ...
 
Aydemir: ‘Milletçe, Devleti Ebed Müddet kararlılığındayız’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ...
Aydemir: ‘Yüce milletimiz insanlığın umududur’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İlahi bir lütuf olan mübarek ...
Aydemir: ‘Erzurum, siyasette yine tarih yazdı’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’da Cumhur ittifakının ...
 
SOSYAL MEDYA
BİYOGRAFİ
Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik Yüksek Okuluokulu sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü mezun olan ve Sakarya Üniversitesinden...
İBRAHİM AYDEMİR TV
ARAMA
FACEBOOK
TWITTER
ANA SAYFA BİYOGRAFİ GÜNDEM FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR İLETİŞİM