İLETİŞİM VİDEOLAR FOTOĞRAFLAR GÜNDEM BİYOGRAFİ ANA SAYFA
HABERLER>GÜNDEM
5 Temmuz 2015 Pazar - 01:04

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AYDEMİR: “FARKIMIZI FARK ETTİRMELİYİZ”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum’un maneviyat iklimini gerek Türkiye’de ve gerekse diğer İslam ülkelerinde tanıtmak ve bunun üzerinden kültürel ve tarihi değerlerimizi gündeme taşımak durumundayız’ dedi...

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AYDEMİR: “FARKIMIZI FARK ETTİRMELİYİZ”

 

 

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum’un maneviyat iklimini gerek Türkiye’de ve gerekse diğer İslam ülkelerinde tanıtmak ve bunun üzerinden kültürel ve tarihi değerlerimizi gündeme taşımak durumundayız’ dedi.

 
FARKIMIZI FARKETTİRMELİYİZ
İllerin gerek ekonomik ve gerekse kültürel değerleri bakımından farkındalık ekseninde ciddi bir rekabet sürecinde bulunduğunu vurgulayan milletvekili Aydemir, Erzurum’un sosyal hayata etkisi, ambiyansı ve toplumsal duruşu ile Ramazan ayını özel bir düzeyde yaşadığını, bu konumuyla Ramazan Şehri olduğunu söyledi. Aydemir, ‘Erzurum’un manevi duruşu diğer kentlerle rekabetinde özel gücü ve enerjisidir’ dedi.


ERZURUM BİR RAMAZAN ŞEHRİDİR
Ramazan ayındaki manevi hassasiyetlerin zaman zaman bazı çevrelerce egzajere edildiğini, oruç ibadetine gösterilen özel saygının farklı konumlara taşınmak istendiğini ifade eden Aydemir, ‘Bir kısım çevrelerin Erzurum’daki Ramazan duyarlılığını anlamamalarının temel nedeni, Erzurum’un bir Ramazan Şehri olarak gerektiği ölçüde tanıtılmamasından kaynaklanıyor. Gerek maneviyat önderleri, gerek maneviyat durakları ve gerekse dadaş terbiyesi sebebiyle Erzurum Ramazan’ı Mekke ekseninde idrak ediyor ve yaşıyor. Aynı meridyeni paylaştığımız Kutsal Şehrin manevi atmosferi, Ramazan aylarında Erzurum’da da hakim duruma geçiyor. Bu bizim şehir olarak ayrıcalığımız, övüncümüz ve gururumuz. Sokağından, mahallesine, ilçesinden kent merkezine kadar hemen tüm zerresi oruçlu olan ve Ramazan’a özel bir saygı sergileyen Erzurum, bu bakımdan bir farkındalık sergiliyor. Bunu iyi anlatmalı, Erzurum Ramazanlarını iyi tanıtmalı ve Ramazan Şehri Erzurum için yanlış algıların önünü kesmeliyiz’ diye konuştu.


AYDEMİR İFTAR COŞKUSUNU PAYLAŞIYOR
7 Haziran seçimleri sonrasında Erzurum’a gelerek, mahalleleşen köyler ve ilçeler bazında seçim çevrelerini gezen, şükran ve minnet hislerini aktaran Milletvekili Aydemir, ailelerin iftar sofralarına konuk oluyor, iftar coşkusunu paylaşıyor.


ERZURUM’DA RAMAZAN YAŞAMAK
AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Ahde Vefa’ İftarına da katılan Erzurum Milletvekili Aydemir, A Haber kanalına yaptığı açıklamada, Erzurum’da Ramazan ayında yaşanan heyecan ve coşkunun, alınan manevi hazzın, toplumsal biçimde ortaya konan üslubun diğer şehirlere göre farklılık ve özellik gösterdiğini, bunun da Erzurum’un bir Ramazan Ayı kenti olmasından kaynaklandığını vurguladı. Türkiye’de aynı inancı paylaşan herkesin ömründe hiç olmazsa bir kere Erzurum’da Ramazan ayını yaşamasını tavsiye eden Aydemir, Erzurum’da ‘Ramazan Evleri’ kurulması yolunda ciddi bir yaklaşım sergileyeceklerini bildirdi.


ERZURUM: ORUÇLU ŞEHİR
Erzurum’un Ramazan ayında ‘Oruçlu Şehir’ olarak tarif edildiğinin altını çizen milletvekili Aydemir bir gazeteye yaptığı değerlendirmede ,’ Şehri mübarek vasıflı Erzurum’un Ramazan ayına has özel durum ve duruşunu en mükemmel, en beliğ ve en üsluplu biçimde Büyük İslam Alim ve Mütefekkiri Alvarlı Efe Hazretleri tarif etmiştir. O’nun ‘Ramazân'da bir âlî-şân ederler, O şehr-i sıyâmı zî-şân ederler , Fukarâ gönlünü gülşen ederler, Mevlâ'ya emânet olsun Erzurum. ‘ vurgusunu iyi idrak etmek, algılamak ve o doğrultuda bir tasarruf gerçekleştirmek gerektiğini düşünüyorum. Ramazan ayındaki bu Erzurum duruşu, bizim farklılığımız ve inşallah toplumsal bir hasletimizdir. Biz bunu İslami hoşgörü çerçevesinde iyi tanıtmalı, şehrin manevi enerji, heyecan ve değerlerini, yine aynı hoşgörü içinde ifade edebilmeliyiz’ dedi.


YENİLENME DÖNEMİ
Erzurum’un tarihi, kültürel değer ve potansiyelini Türkiye gündemine taşımak, ilin kanaat önderlerinin zihni ve moral değerler babında özel önem taşıyan eserlerini ülke gündemine yeniden kaydetmek için özel bir çaba ve girişim başlatmak istediklerini belirten milletvekili Aydemir, ‘Ben bunu Erzurum adına bir yenilenme yaklaşımı olarak adlandırıyorum. Bu mübarek belde, manevi değerleriyle ülke bazında algısını güncellemeli, bu şehrin gerek kanaat önderlerinden ve gerekse manevi değer ve eserlerinden tüm ülke yararlanmalıdır. Bu öngörü ve düşüncemizi, şehrin ortak aklına sunmak, paylaşmak ve manevi ölçütler içinde bir tanıtım fırtınası estirmek amacındayız. Bunu dar bir çerçevede Ramazan Turizmi olarak adlandırmanın hem yetersiz hem kifayetsiz olacağı ve hem de Erzurum ruhuna uygun düşmeyeceği kanaatindeyim. Bu bir turizm çeşidi değil, Erzurum’da var olan bir nimetin paylaşılması davetidir. “ kaydını düştü.


RAMAZAN EVLERİ PROJESİ
Erzurum’da Ramazan ayını yaşamak isteyenler için konaklamanın sorun olmaktan çıkarılması adına, özellikle yaz aylarındaki Ramazan aylarında Yurt Kur tesislerini kullanılabileceğini, dahası Erzurum’da dışarıdan gelecekleri konuk edecek gönüllü ailelerin de ortaya çıkabileceğini savunan Aydemir, belediyeler tarafından bu ayda kullanılabilecek pansiyon tipli Ramazan Evleri kurulabileceğini, makul fiyatlandırmayla halkın yararına sunulabileceğini belirtti.
Aydemir, Erzurum’daki Ramazan ayı kıymet ve nimetinin ülke çapında paylaşılması adına öncelikle Müftülük bazında ve STK’lar indinde bir görüşme ve istişare etme süreci kaydedileceğini, oluşturulabilecek bir platformda, kanaat önderlerinin de fikirleri alınarak bir yol haritası belirlenebileceğini aktardı.

Etiketler:
 
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR: “BAŞBAĞLAR KATİLLERİNİ LANETLİYORUZ”
 
EFKAN ALA VE İBRAHİM AYDEMİR’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ
DİĞER HABERLER
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR: “BAŞBAĞLAR KATİLLERİNİ LANETLİYORUZ”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Başbağlar şehitlerini derin ...
AYDEMİR:''AHDE VEFADAN TAVİZ VERMEYİZ''
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Gönül coğrafyamız Erzurum’da, ...
AYDEMİR: ‘ADRESİMİZ DADAŞLIK VE GARDAŞLIKTIR’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘‘Ramazan Şehri, Oruç Şehri Erzurum’un ...
 
AYDEMİR:“MÜTEFEKKİR ALİ NAR YÜREĞİMİZDE YAŞAYACAK. KAYBIMIZ BÜYÜKTÜR”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İslami Edebiyat Vakfı Onursal ...
AYDEMİR: ‘DAP, KALKINMADA YOL HARİTASIDIR’
7 Haziran seçimlerinde Erzurum’dan AK Parti Milletvekili seçilen İbrahim ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR: ‘ERZURUM TARİH YAZAN ŞEHİR’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Tarihin yazıldığı bir ...
 
AYDEMİR, TARIMSAL YAKLAŞIMLARINI AÇIKLADI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bizim Tarımsal Sanayi ...
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR’DEN DAGC’YE ZİYARET
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Doğu Anadolu Gazeteciler ...
AYDEMİR’DEN ERZURUM DİKKATİ
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum önceliğinde yüreklerini, ...
 
SOSYAL MEDYA
BİYOGRAFİ
Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik Yüksek Okuluokulu sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü mezun olan ve Sakarya Üniversitesinden...
İBRAHİM AYDEMİR TV
ARAMA
FACEBOOK
TWITTER
ANA SAYFA BİYOGRAFİ GÜNDEM FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR İLETİŞİM