İLETİŞİM VİDEOLAR FOTOĞRAFLAR GÜNDEM BİYOGRAFİ ANA SAYFA
HABERLER>GÜNDEM
16 Temmuz 2015 Perşembe - 00:39

AYDEMİR: ‘ADRESİMİZ DADAŞLIK VE GARDAŞLIKTIR’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘‘Ramazan Şehri, Oruç Şehri Erzurum’un manevi atmosferi içinde bir diğer aziz vakte, milli birlik ve dirliğimiz adına bir iman tazeleme mevsimi olan bayrama, aynı kutlu adrese yönelen ve aynı mukaddeslerden nafakalanan dadaşlarla birlikte...

AYDEMİR: ‘ADRESİMİZ DADAŞLIK VE GARDAŞLIKTIR’

 

 

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘‘Ramazan Şehri, Oruç Şehri Erzurum’un manevi atmosferi içinde bir diğer aziz vakte, milli birlik ve dirliğimiz adına bir iman tazeleme mevsimi olan bayrama, aynı kutlu adrese yönelen ve aynı mukaddeslerden nafakalanan dadaşlarla birlikte erişmenin hazzı içindeyiz. ‘ dedi. 


AYDEMİR’İN MESAJI
Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Aydemir, kutlamasında, ‘Aynı dualarda birleşen, aynı dualara amin diyen, Alvarlı Efelerin, Abdurrahman Gazilerin ruhaniyetine teslim olmuş dadaşların bayram coşkusunu, sevincini, heyecanını paylaşıyor, yine dadaş üslup ve lisanıyla şehri mübarek Erzurum’da yaşamanın gururunu hisseden herkes ve herkesimin bayramını tebrik ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.


İNANMA GÜCÜ
‘İnanmak gibi büyük bir milleti millet yapan en büyük kuvvete sahibiz’ diyen Aydemir, ‘Kemalini ve cemalini Dadaş vicdanlarına taşıyan ve rehber olan kanaat önderlerimizin, dimağ ve yüreğimize yerleştirdiği dadaş terbiye ve asaleti içinde, maddenin manaya teslim olduğu bu kutlu zaman dilimi vesilesiyle Erzurumluluk duruşu diye tarif bulan yüksek ufuklarda bir kez daha buluşuyoruz. Adresimiz dadaşlık ve gardaşlıktır.’ dedi.


MANİVİYATTAN NAFAKALANMA İKLİMİNDEYİZ
Aydemir, ‘Tarih ve kültürümüz çerçevesinde manevi boyuta geçiş, manayı ifade eden değerlerden nafakalanma iklimidir bayramlar. Bayram ruhaniyeti olan özel anlam taşıyan ve özel mesajları olan bir mevsimdir. Yahya Kemal merhum’un tarifiyle: ‘ ‘Doludur, gönlümüz ışıklarla bu bayram sabahı’ halindeyiz. Dadaşça Tefekkür ve imanımızla, tüm motiflerimiz, renklerimiz ve bunların oluşturduğu Erzurumluluk ahengindeyiz şükür. Eşrefi mahlukat olma şuurunu emreden inancımızın adresinde, yaradılış hikmeti bazında fabrika ayarlarımıza döndüğümüz zamandır bayram. Efe hazretlerinin beliğ ifadesiyle ‘ Nûr-i hidayet dola, Dilde hidayet bula, Nâsırın Allah ola, Bayram o bayram olur.’ imanındayız hamdolsun. “ vurgusunu yaptı.


DADAŞÇA YAKLAŞIM
Aydemir, ‘Her zerresiyle ve inancımızın vurgu yaptığı manada bayramı yaşayan bu kutlu adreste, Bayramı idrak etmeyi, Erzurum gerçeğini en aydın bir vicdanla kavramak, Erzurumlunun asaletini en yüksek bir dimağ ve temiz bir yürekle yaşamak fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Ruhaniyetleri imanla aydın Solakzadelerin, Taşkesenli Sırrı Efendilerin, Alvarlı Muhammed Lütfilerin torunları olmak şerefiyle idrak ediyoruz bayramları. AK bir yüz ve AK bir yürekle, içtenlikle paylaşıyoruz aziz dadaşların sevincini. Halka hizmet ve muhabbete kanamayan bir hizmet davasının mensubu olarak, Halka, siyasetin dil ve bilgisiyle değil, gönül lisan ve bilgisiyle çıkan bir siyasi terbiye ve edebin gereğince bayrama erişmenin mesruriyeti içindeyiz.


BAYRAM O BAYRAM OLUR
Karayazı’dan Uzundere’ye, Narman’dan Köprüköy’e, Aşkale’den Hınıs’a, hasılı bu şehrin ruhu ve asaletini temsil eden tüm dadaş adreslerinde aynı duaları terennüm etme ve aynı dualara amin demek hazzını yaşadığımız Erzurumluların bayramını bir kez daha tebrik ediyor, Alvarlı Efe Hazretlerinin kaydı üzere, ‘Tevhîd ede zevk ile, Hakk’ı seve şevk ile, Tasdîk inerse dile Bayram o bayram olur.’ dedi.

Etiketler:
 
AYDEMİR:“MÜTEFEKKİR ALİ NAR YÜREĞİMİZDE YAŞAYACAK. KAYBIMIZ BÜYÜKTÜR”
 
AYDEMİR:''AHDE VEFADAN TAVİZ VERMEYİZ''
DİĞER HABERLER
AYDEMİR:“MÜTEFEKKİR ALİ NAR YÜREĞİMİZDE YAŞAYACAK. KAYBIMIZ BÜYÜKTÜR”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İslami Edebiyat Vakfı Onursal ...
AYDEMİR: ‘DAP, KALKINMADA YOL HARİTASIDIR’
7 Haziran seçimlerinde Erzurum’dan AK Parti Milletvekili seçilen İbrahim ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR: ‘ERZURUM TARİH YAZAN ŞEHİR’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Tarihin yazıldığı bir ...
 
AYDEMİR, TARIMSAL YAKLAŞIMLARINI AÇIKLADI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bizim Tarımsal Sanayi ...
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR’DEN DAGC’YE ZİYARET
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Doğu Anadolu Gazeteciler ...
AYDEMİR’DEN ERZURUM DİKKATİ
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum önceliğinde yüreklerini, ...
 
AYDEMİR ÜRETİCİLERLE BULUŞTU
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Sebze Üreticileri Derneği'nin ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR ÖNERDİ
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un ekonomik kalkınma ...
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AYDEMİR: “HALKIMIZIN HİZMETÇİSİYİZ”
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, “Hükümetimiz sosyal devlet anlayışı ...
 
SOSYAL MEDYA
BİYOGRAFİ
Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik Yüksek Okuluokulu sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü mezun olan ve Sakarya Üniversitesinden...
İBRAHİM AYDEMİR TV
ARAMA
FACEBOOK
TWITTER
ANA SAYFA BİYOGRAFİ GÜNDEM FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR İLETİŞİM