İLETİŞİM VİDEOLAR FOTOĞRAFLAR GÜNDEM BİYOGRAFİ ANA SAYFA
HABERLER>GÜNDEM
13 Mayıs 2018 Pazar - 13:00

Aydemir: ‘Varlığımızı ana duasına borçluyuz’

Milletvekili Aydemir, 'Hz. Hatice anamızın iffet ve ismetinin izinde bulunmakta karar kılan, Hayme Hatunların ufkunda yürüyen , Nene Hatunların, Kara Fatma anaların milli ruhunu paylaşan analarımız bize bir lütfu ilahidir.’ dedi.

Aydemir: ‘Varlığımızı ana duasına borçluyuz’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Analarımız, muhteşem asırlarımızın mimarı, milletçe muazzam duruşumuzun ilhamı, milli izan ve idrakimizin kaynağı, manevi feraset ve basiretimizin menbaı, haysiyet ve onurumuzun timsali, milli dirilişimizin coğrafyası Anadolunun ruh tema’sıdır. Hz. Hatice anamızın iffet ve ismetinin izinde bulunmakta karar kılan, Hayme Hatunların ufkunda yürüyen , Nene Hatunların, Kara Fatma anaların milli ruhunu paylaşan analarımız bize bir lütfu ilahidir.’ dedi.

‘VARLIĞIMIZI ONLARIN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE BORÇLUYUZ’

‘Anaların muhabbet ve şefkatini hissetmeyeceğimiz an, onlara hürmet göstermeyeceğimiz zaman, varlıklarından güç almadığımız dem yok ki, yılın sadece bir günü onlara münhasır olsun. Analarımız hayatımızın tamamını şekillendiren ve dualarıyla yaşamımıza yön veren mana rehberlerimizdir’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Her şeyimizi onların yüzü suyu hürmetine borçluyuz. Her nefeste onlara şükran borcumuz var.’ ifadesini kullandı.

ANALARIMIZ, DUALARI ÖMRÜMÜZÜN BEREKETİ, NİYAZLARI DİRLİĞİMİZ

Milletvekili Aydemir, ‘Anne sevgisini en berceste biçimde kaydeden Üstad  Sezai Karakoç’un, ‘Kaçar herkesten/Durmaz bir yerde/Anne ölünce çocuk/ Çocuk ölünce anne’ vurguladığı gibi Analarımız hayatımızın temeli, duaları ömrümüzün bereketi, niyazları dirliğimizdir. Yaşamımızı katlanılır kılan yegane nimettir Analarımız. Onlar var ki varız ve onlara ebediyen minnettarız’ dedi.

VEYSEL’İN TARİFİYLE ANALARIMIZ

Anneler Günü diye adlandırılan zaman diliminde herkesin ana hatır ve  hürmeti babında bir tefekkürde bulunması gerektiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, Aşık Veysel’in; ‘ Çocuktum Anam bana ders verdi/Okumamı çalışmamı ön gördü/Milletine bağlı ol da dur derdi/Vatan sevgisini giyitti Anam’ dizelerini hatırlatarak, ‘Bizim vatan mefkuremiz analarımızın eseri, milli ve manevi hassasiyetlerimiz onların yadigarıdır’ kaydını düşerek, yine Aşık Veysel’in Tükenmez borcum var Anama benim/Onun varlığından oldu bedenim/Kimi köylü kızı kimisi hanım/Ta ezel tarihte kayıtlı Anam’ dizelerini paylaştı.

BAKİLER’İN TASVİRİYYLE ANALARIMIZ

Mesajında Edip ve Şair Yavuz Bülent Bakiler’in Anne duasının ehemmiyetini tarif ve tasvir eden; ‘Ve alnım açıksa, başım dikse/Dirliğimiz varsa, mutluysam/Yüzüme gülüyorsa böyle bu şehir….?/Bir beyaz zambak gibi pırıl pırılsa yavrum/ Ve yavrumsa herşeyi bana sevdiren bir bir/Bu mutluluk bu düzen bu bitmeyen aydınlık/ Anasının yüzü suyu hürmetinedir’ dizelerini aktaran Milletvekili Aydemir, şehit ve gazi analarını minnet ve şükranla andıklarını kaydederek, ‘Yüce Rabbim analarımızın yüzü suyu hürmetine Milletimizin birliğini, devletimizin dirliğini daim kılsın. ‘ niyazında bulundu.

‘ANAM, O MENİM ARHAMDA BİR DAĞ KİMİDİR’

Mesajının son bölümünde, Şair Nebi Hezri’nin Ana sevgisini ifade eden ‘Koca Anam’ başlıklı şiirinden, ‘Çetine düştüm mü O’nu aniram/ Aniram, saniram, kanatlanıram/ O menim arhamda bir dağ kimidir’ dizelerine atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, ‘ Hayatta olan tüm şehit ve gazi annelerini minnet, darı bekaya yürümüş analarımızı rahmet, Aziz coğrafyamıza mana veren analarımızı şükran ve saygıyla yad ediyor, ‘Rabbim onların dualarını üstümüzden eksik eylemesin’ niyazını paylaşıyoruz. Allahın selamı üzerlerine olsun.’ dedi.

Etiketler:
 
Aydemir: “Biz kaynaksız,ceffelkalem iş yapmayız"
 
Aydemir: ‘Teşekkürler Erzurumspor’
DİĞER HABERLER
Aydemir: “Biz kaynaksız,ceffelkalem iş yapmayız"
Aydemir, ‘Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ile ...
Aydemir TBMM’de dadaş vefasını paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı ...
Aydemir: ‘Vakıf, mukaddesata nefsi fedadır’
Milletvekili Aydemir, 'Vakıf kavramının ifade ettiği mana, bizim muhteşem ...
 
Aydemir: ‘Erzurumspor, sporda gönül adresimiz
Aydemir, ‘Erzurumspor’un Play-Off maçlarını kazanarak süper ligi çıkacağına ...
‘Cumhurbaşkanımıza vefasızlık, millete vefasızlıktır’
Aydemir, AK Davanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milli iradeye ...
Aydemir: ‘Milli İradenin Tercihi Azizdir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Asırlara hükmeden ecdadımızın ...
 
Aydemir: ‘Hayırlı olsun’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erken seçim ülkemiz, bölgemiz ...
Milletvekili Aydemir: 24 Haziran zirveye yürümek için en uygun tarih
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 24 Haziran’da yapılacak ...
Aydemir Ankara Mamak’tan seslendi: “Göç artık tersine dönmeli”
Erzurum Sosyal ve İktisadi Araştırmalar Vakfı Mamak Başkanlığınca Ankara ...
 
SOSYAL MEDYA
BİYOGRAFİ
Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik Yüksek Okuluokulu sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü mezun olan ve Sakarya Üniversitesinden...
İBRAHİM AYDEMİR TV
ARAMA
FACEBOOK
TWITTER
ANA SAYFA BİYOGRAFİ GÜNDEM FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR İLETİŞİM