İLETİŞİM VİDEOLAR FOTOĞRAFLAR GÜNDEM BİYOGRAFİ ANA SAYFA
HABERLER>GÜNDEM
26 Nisan 2023 Çarşamba - 15:36

Aydemir: ‘Erzurum marka şehir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Erzurum’un marka ürünleri ve gastronomi kültürü değerlerini paylaşarak, ilin markalaşma odağında önemli aşamalar kaydettiği, turizmin her çeşidini barındıran ilin marka ürünleriyle de gündem oluşturduğunu aktardı.

Aydemir: ‘Erzurum marka şehir’

Aydemir Erzurum’un gastronomi kültürünü tanıttı
Her basın toplantısında ilin beşeri ve sosyal değerlerini gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, bu kez gastronomi turizmi kaydında Erzurum’un coğrafi işaret alan ürünlerini tanıttı, başvuru safhasındaki ürünler hakkında bilgi vererek, herkesi Erzurum’un bu müstesna zenginliğinden yararlanmaya davet etti.
Sıra Sanayi Ürünlerinde
Erzurum’da OSB’lerin üretim ve ekonomiye katkı sağlama düzeyinde ciddi bir ivme yakaladığını, ilin son 21 yılda sağlanan desteklerle sanayi ürünleri dalında da marka ürünler çıkarmaya hazır durumda olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ilin sanayi kenti olma yolunda da ciddi bir mesafe aldığını aktardı.
Marka İlçeler Konsepti
Erzurum’un Marka ilçeler konsepti düzeyinde son yıllarda önemli bir aşama kaydettiği, ilçelerin kendi kaynak, potansiyel ve değerleriyle öne çıktığına işaret eden Milletvekili Aydemir, bu gelişmenin il sosyo ekonomik düzeyinin yükselmesine önemli katkı sağladığını belirtti.
Erzurum ve Coğrafi Ürünleri
Erzurum’un havası, suyu, Palandöken’i, haşmetli tarihi ve medeniyetlere beşiklik etmiş bir kent olarak kültürel zenginlikleri yanı sıra Türk Mutfağına da marka ürünleriyle önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, ilin coğrafi işaret alan ürünlerini ve gastronomi alanındaki değerlerini paylaştı.
Erzurum Turizm Çeşitliliği
Erzurum’un turizm çeşitliliği alanında özel ve zengin bir durumu içerdiği, turizmin hemen her alanında değerler barındırdığını belirten Milletvekili Aydemir ilin mutfak turizmi diye de adlandırılabilecek gastronomi turizminde de söz sahibi olduğunu aktardı.
Aydemir’den Erzurum ETB’ye Teşekkür
Son 10 yıllık süreçte Erzurum mutfağına ait ürünlerin coğrafi işaret alması odağında gündem oluşturduğu, bu kayıtta ETB tarafından başvurular yapıldığını bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum ürünlerinin tanıtılması ve değer üretmesi bazında girişimlerde bulunan ve tescil imkanı sağlayan ETB Başkanı Hakan Oral ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.
‘Erzurum Gastronomi Kenti’
Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum gastronomi kenti. Erzurum mutfağı çok zengindir. 46 mutfak ürünümüz TÜRKPATENT gündeminde, coğrafi işaret başvuruları yapılmış, çoğu da bu işareti almış durumda. Bu 46 mutfak ürününün 36’sı için Erzurum Ticaret Borsamız coğrafi işaret için gerekli girişim ve projelendirmeyi gerçekleştirdi. ‘ dedi.
Erzurum’dan 56 Başvuru 22 Tescil
Erzurum’da 56 ürün için Coğrafi işaret başvurusu yapıldığını, 22’sinin coğrafi işarete kavuştuğunu bildiren Milletvekili Aydemir, Erzurum ehram dokuma kumaşı, Karnavas Bezi, Oltu taşı, İspir Şeker Fasulyesi, Narman Fasulyesi, Hınıs Fasulyesi, Şenkaya Fasulyesi, Oltu Cağ kebabı gibi ile ait çok sayıda ürünün coğrafi işaretli olduğunu; il mutfağına ait, Erzurum pekmezli baklavası, Erzurum ayran aşı çorbası, Erzurum ayva yahnisi, Erzurum aşotu, Erzurum çivil peyniri, Erzurum demir tatlısı, Erzurum dut çullaması, ErzurumEkşili dolması, Erzurum Eriştesi, Erzurum et kavurması, Erzurum hurma tatlısı, Erzurum hasıtası, Erzurum gliko, Erzurum kadayıf dolması, Erzurum kavut haşılı, Erzurum ketesi, Erzurum kıtlama şekeri, Erzurum küflü çivil peyniri, Erzurum hıngeli, Erzurum çeç pancarı, Erzurum çortutu pancarı gibi 50’ye yakın ürünün de TÜRK PATENT kaydında coğrafi işaret sürecinde bulunduğunu bildirdi.

 
Aydemir: ‘ Türk Dünyası Cumhurbaşkanımıza müteşekkir’
 
Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımıza minnettarız’
DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘ Türk Dünyası Cumhurbaşkanımıza müteşekkir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Türk varlığı, Türk dünyasına ...
Aydemir: ‘Davamız Millet davasıdır’
AK Parti Milletvekili Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği ...
Aydemir, ‘TBMM, Çanakkale ruhu, Aziziye duruşunun ifadesidir’
Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi milli mefkuremiz, ...
 
Aydemir: ‘Rabbim kardeşliğimizi daim kılsın’
Milletvekili Aydemir, ‘‘Milli şairimiz Akifimizin ‘Değmesin ma’bedimin ...
Milletvekili Aydemir’den 4 ilçeye istişare ziyareti
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Hiçbir makam ve pozisyon, ...
Aydemir: ‘İla’yı kelimetullah ufkumuzdur’
Milletvekili Aydemir, ‘Yüce rabbimizin birlik, dirlik ve beraberliğimizi ...
 
Milletvekili Aydemir: ‘Hayırlı olsun’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 28’inci dönem AK Parti ...
Aydemir’den iftira siyasetine sert tepki
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı ...
Aydemir: ‘Milli irade Dünya Liderinin ufkunda’
Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız millet odaklı mesajlar veriyor. ...
 
SOSYAL MEDYA
BİYOGRAFİ
Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik Yüksek Okuluokulu sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü mezun olan ve Sakarya Üniversitesinden...
İBRAHİM AYDEMİR TV
ARAMA
FACEBOOK
TWITTER
ANA SAYFA BİYOGRAFİ GÜNDEM FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR İLETİŞİM