İLETİŞİM VİDEOLAR FOTOĞRAFLAR GÜNDEM BİYOGRAFİ ANA SAYFA
HABERLER>GÜNDEM
30 Ağustos 2021 Pazartesi - 09:02

Aydemir: ’30 Ağustos milli kıyamdır’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘30 Ağustos yüce milletimizi asırlara hakim kılan milli duruşun ifadesi; bizi insanlığın hak ve adalet mücadelesinde sorumlu kılan milli kararlılığın neticesi; Anadolu’yu yurt kılan Malazgirt zaferine mana veren milli benliğimizin seciyesi; yüce milletimize kef

Aydemir: ’30 Ağustos milli kıyamdır’

‘La galibe illallah’
Milletvekili Aydemir, ‘30 Ağustos, varlığını Hakka adamış aziz milletimizin yedi düvele karşı ‘La Galibe İllallah’ nidası; Hakka tapan milletin ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım/ Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!’ sedası; batılı zail eden bir milletin ‘Garb’ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar/Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var’ vera’sıdır.’ mesajını paylaştı.
Aydemir’den 30 Ağustos Zaferi Tarifi
Milletvekili Aydemir, ‘30 Ağustos, Çanakkale ruhunun takdimi, Aziziye ruhunun tasviri, Bedir Ruhunun tafsili, İla’yı Kelimetullah için can verme sırrının tahsini, cihanın, ‘Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından/Alınır kal'â mı göğsündeki kat kat îman?/Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?/ Çünkü te'sis-i İlâhî o metîn istihkâm’ hakikatiyle tezyinidir.’ tarifinde bulundu.
‘Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât’
‘30 Ağustos, Milli şairimizin ifadesiyle, yalnız hakka rüku eden ve Hakka tapan milletin eseridir’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘ Milli Şairimizin kaydıyla, bütün coğrafyası şüheda gövdesiyle bezeli mübarek milletimizin kanıyla tevhidi kurtarma mücadelesi, tarihe sığmayan şühedanın azameti, Akifçe vurguyla, ‘Sen ki, İslâm'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran/O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;/Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmı adın/Sen ki, a'sâra gömülsen taşacaksın...Heyhât/ Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât’ nitelemesidir.’ kaydını düştü.
Milli İman
Milletvekili Aydemir, ‘30 Ağustos, ‘Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.’ hakikat ve müjdesine gönül adamış bir milletin terkibi; milli kimya ve mayanın küresel idrakte teşrihi; milli marşımızda yer alan, ‘Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ/Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ’ vurgusunun küresel izanda tavzihidir.’ dedi.
Müslümanlıkla Yoğrulan Mübarek Coğrafyamız
Milletvekili Aydemir, ‘30 Ağustos, Bayrak Şairimizin beliğ ve berceste aktarımıyla, dualı bir milletin, ‘Minareleri/Sen, ezansız bırakma Allahım/ Bizi vatansız bırakma Allah'ım/Müslümanlıkla yoğrulan yurdu/ Müslümansız bırakma Allah'ım!’ niyazı; ‘Ezanımdan alışıp tekbire/ Buldunuz mutluluk, imanımla/Vatan ettim sizi ey topraklar/Beş vakit damgalayıp alnımla’ nidasıdır.’ vurgusunda bulundu.
Muhteşem Milletin Uyanışı
Milletvekili Aydemir, ‘30 Ağustos, Destan Şairimizin benzersiz betimlemesiyle, ‘Vatan, millet, din ve devlet, alsancaklar hakkına/ Dar günlerin erkek aslan sesi’ olanların, ‘Seni aldatmasın batı denilen/Onun mayasıdır katı denilen/Onun iç yüzüdür kötü denilen’ tespitine ram olan bir milletin zaferi; ‘Sen Oğuz Ata'nın has milleti sen/Sen Son Peygamberin has ümmeti sen/O seni boğmadan boğ ümmet isen/Uyan durma uyan, uyumak nene/ Kalk, doğrul yerinden, yürü geç öne’ nidasında gönlünü birleştiren muhteşem milletin uyanışıdır.’ paylaşımını yaptı.
30 Ağustos’u Gökyyayca Tarif
Milletvekili Aydemir, ‘30 Ağustos, Şair Gökyay’ın ifadesiyle; ‘Bu vatan toprağın kara bağrında/Sıradağlar gibi duranlarındır/Bir tarih boyunca onun uğrunda/Kendini tarihe verenlerindir’ gerçeğinin ikrarı; ‘Tarihin dilinden düşmez bu destan/ Nehirler gazidir, dağlar kahraman/ Her taşı yakut olan bu vatan/Can verme sırrına erenlerindir.’ hakikatinin tekrarıdır.’ ifadesine yer verdi.
Niyaz
Milletvekili Aydemir, ‘30 Ağustosta milli kıyam ile bir diriliş destanı kaydeden Yüce Milletimizin coşkusunu paylaşıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şühedamızı rahmet, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; ‘Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet ahdimizi yineliyoruz. Rabbim milletimizin birliğini, devletimizin dirliğini kardeşliğimizi ebedi kılsın. ‘ niyazında bulundu.

 
Aydemir’den Köprüköy’de AK Meşveret
 
Aydemir: ‘Dadaşlar Eser Siyasetinden memnun’
DİĞER HABERLER
Aydemir’den Köprüköy’de AK Meşveret
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Sahada İlçe İstişareleri ...
Aydemir: ‘Malazgirt Zaferi Anadolu’nun manasıdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Malazgirt Zaferi, ‘ Gönlü ...
Milletvekili Aydemir, DAP Başkanı Demirdöğen’i ziyaret etti
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, DAP Bölge Kalkınma İdaresi ...
 
Milletvekili Aydemir: ‘Milli iradenin irfanına teslimiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Palandökenlilerle buluştu. ...
Milletvekili Aydemir Horasan yaklaşımını paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Horasan ilçesinde dadaşlarla buluştu.
Aydemir’den Tortum’un 12 mahallesinde AK buluşma
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir saha çalışmaları hafta sonu ...
 
Milletvekili Aydemir: ‘Dadaşlar hakşinastır’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir yaz dönemi sahada istişare çalışmalarını ...
Aydemir Aziziye’de AK gündemi paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yasama çalışmaları kapsamında ...
Aydemir: ‘Meselemiz gönüller yapmaktır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir yaz dönemi ikinci etap yasama ...
 
SOSYAL MEDYA
BİYOGRAFİ
Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik Yüksek Okuluokulu sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü mezun olan ve Sakarya Üniversitesinden...
İBRAHİM AYDEMİR TV
ARAMA
FACEBOOK
TWITTER
ANA SAYFA BİYOGRAFİ GÜNDEM FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR İLETİŞİM