İLETİŞİM VİDEOLAR FOTOĞRAFLAR GÜNDEM BİYOGRAFİ ANA SAYFA
HABERLER>GÜNDEM
10 Ocak 2018 Çarşamba - 15:54

'15 Temmuz Türk Gazeteciliğinin zirve dönemi'

Milletvekili Aydemir, ‘Her mesleğin kendisini tarif eden, öne çıktığı ve vurgulandığı dönemler vardır. 15 Temmuz Türkiye’den dünyaya, bir mesleğin en şerefli, itibarlı ve manasında yapılması adına küresel bir gazetecilik damgası ve tarifi olmuştur. ‘dedi.

 15 Temmuz Türk Gazeteciliğinin zirve dönemi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Her mesleğin kendisini tarif eden, öne çıktığı ve vurgulandığı dönemler vardır. 15 Temmuz Türkiye’den dünyaya, bir mesleğin en şerefli, itibarlı ve manasında yapılması adına küresel bir gazetecilik damgası ve tarifi olmuştur. ‘dedi.


AYDEMİR’İN MESAJI
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, ‘Yaşamlarını haber haber, yorum yorum, Milli iradenin doğru bilgilendirilmesi, böylelikle sivil inisiyatifin güçlendirilmesi, her türlü algı, baskı ve ihanet senaryolarının bozularak toplumda demokrasinin hakim kılınmasına hasreden basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. ‘ dedi.


15 TEMMUZ TÜRK GAZETECİLİĞİNİN DÖNÜM NOKTASIDIR
‘Şehit Gazeteci İlhan Egemen Darenderioğlu’ndan Büyük Doğu’suyla milli iradeye ufuk çizen üstad Necip Fazıl’a, bu kutlu mesleğe gönül vermiş, hakkı tutmuş, hakkı yazmış ve hakka yürümüş tüm gazetecileri rahmet niyazıyla, şükran ve minnetle anıyorum. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Her mesleğin kendisini tarif eden, öne çıktığı ve vurgulandığı dönemler vardır. 15 Temmuz Türkiye’den dünyaya, bir mesleğin en şerefli, itibarlı ve manasında yapılması adına küresel bir gazetecilik damgası ve tarifi olmuştur. ‘ ifadesine yer verdi.


GAZETECİLERİN DESTANSI DURUŞU
15 Temmuz’da ihanet çetelerine karşı ortaya konan destansı duruşta gazetecilerin aktif rolü bulunduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘15 Temmuz’da sahnelenmeye çalışılan ihanet senaryosunu bozmak, milli irade vicdanını seslendirmek, milli haysiyeti korumak, demokrasiyi işler kılmak adına basınımızın, gazetecilerimizin sergilediği duruş, milli uyanışa verdiği destek gazetecilerimizin 21. Asra vurduğu bir şeref mührüdür. Bu saygın mesleği yaşam biçimi haline getiren gazetecilerimiz, 15 Temmuz’da Milli iradeye verdikleri destek, milli uyanışa sundukları katkıyla, küresel boyutta gazetecilik adına beyaz bir sayfa açmışlardır. Milli irade ufuk ve yolunda birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, kardeşlik ahdinde gönüllerin birleşerek FETÖ ihanet senaryosunun bozulmasında gazetecilerimiz tarihi bir görev yaparak, Dünya Demokrasi Tarihine geçmişlerdir. ‘ dedi.


AK ÖNDERİMİZİN MESAJLARINI PAYLAŞANLARA MİNNETTARIZ
Milletvekili Aydemir mesajında, ‘Milli irade önderi Sayın Cumhurbaşkanımızın vesayetçilere, darbecilere ve millet menfaatini çiğneyerek milli iradeye kefen biçmeye çalışan hainlere karşı başlattığı şanlı direniş ve destansı duruşu toplumla paylaşarak, Onun verdiği mesajları ileterek FETÖ iblislerinin zillete havale edilmesine destek veren ve katkı sunan gazetecilerimize minnettarız. ‘ değerlendirmesinde bulundu.


15TEMMUZ ŞANLI DİRENİŞİ VE GAZETECİLİK ONURU
Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın, 15 Temmuz ihanetinin bastırılması sonrasında verdiği, “Medyamızın neredeyse tamamı darbecilerin karşısında yer almış, demokrasinin ve millî iradenin safında net bir tavır sergilemişlerdir. Silah tehdidine rağmen darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü mensupları karşısında son derece net ve sağlam bir duruş sergileyen medya mensuplarımızın her birini şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum” mesajını yürekten paylaşıyoruz. Gazetecilerimiz, FETÖ kalkışmasına karşı verdikleri onurlu mücadeleyle, ilanihaye, 15 Temmuz’da siyaset kurumlarımız, milli irademizle yazılan tarihi destanın ön sözünde yer alacaklardır. ‘ dedi.


YERLİ VE MİLLİ DURUŞ KAYDI
Mesajında Yerli ve Milli duruşa dikkat çeken Milletvekili Aydemir şunları kaydetti, ‘Bizim, AK önderimizin geliştirdiği, milli iradeye ufuk oluşturan müştereğimiz vardır. Yerli ve milli olmak. 15 Temmuz’da milli uyanış önderi Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajlarını toplumla paylaşarak, vesayetçilerin karanlık ve hain yüzlerini ortaya koyan gazetecilerimiz işte bu müştereğin ifadesi olmuşlardır.Yerli ve milli bir duruş sergileyerek, Dünyaya gazetecilik dersi vermişlerdir. Bu, onurlu mesleğimizin kırmızı çizgisidir. Ne ki, her çalışan gazeteciler günü dolayısıyla, toplumun ortak değerleriyle aykırı düşmeyi ifade özgürlüğü sanan bazı gafiller, bir algı oluşturmaya kalkışarak, protest duruşu, devlet ve millet sırlarını ifşa etmeyi, uluslararası karalama operasyonlarına tetikçi olmayı gazetecilik olarak vurgulamaya çalışmaktadırlar. Türkiye üzerinde hain emeller besleyenlerin sesi olmayı gazetecilik olarak göstermektedirler. Bu meslek elbette böyle değildir. Bu mesleği böylesi bir gaflet içinde göstermeye çalışanları telin, mesleği ise böylesi bir halden tenzih ederiz.’


CUMHURBAŞKANIMIZIN TESPİTLERİ
Mesajında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tespitlerine yer veren Milletvekili Aydemir, ‘AK Önderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın, ‘Milletin bütün sırlarını, menfaatini yerle yeksan etmek kimsenin haddine değil. Haber peşinde koşmakla ihanete aracılık etmek tamamen farklı şeylerdir. Uluslararası karalama kampanyalarına kalemşorluk yapmak da gazetecilik değildir. Hele hele FETÖ’cülerin servis ettiği çarpıtmalar üzerinden devleti, devletin güvenliğini, ülkenin geleceğini hedef almak asla gazetecilikle bağdaşmaz” kaydını paylaşmak isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, ‘Yerli ve millî olarak ülkemizin ve milletimizin menfaatinin olduğu yerde diğer her şey teferruattır, buna bizim dikkat etmemiz lazım.’12 Eylüllerde, 28 şubat zulüm dönemlerinde sessiz kalanlar, milli irade onur ve haysiyetinin çiğnenmesine çanak tutanlar, zulmü alkışlayıp zalimlere övgü yağdıranların ifade özgürlüğünden bahsetmeye hakları yoktur.17-25 aralık dessaslığına ses çıkarmayıp, FETÖ iblislerine alet ve maşa olanların hele hiç hakları yoktur. Dahası, Kudüs işgaline destek verenlerin ABD’de sergiledikleri kurmaca adalet tezgahlarına baş koyanların hakkı yoktur. İfade özgürlüğü, millet iradesine kefen biçenlerin kalemlerini kıranların, kalemlerinin onurunu koruyanların, kalemlerini ihanete kiralayanları dışlayanların, millet vicdan ve haysiyetine nefislerini adayanların özgürlüğüdür. ‘ dedi.


GAZETECİLİĞİ AKİFÇE TARİF
Mesajında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hak vurgusuna yer veren Milletvekili Aydemir, ‘
‘Gazetecilik, , Milli şairimiz Akifimizin kaydıyla,‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem/Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem/Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam/Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. ‘ diyenlerin mesleğidir.. ‘Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım/ Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! ‘ amentüsüne yaşamını adamışların mesleğidir.
‘Zannın çoğundan kaçının çünkü zannın bir kısmı günahtır." İlahi hükmüne ram olarak, zannı değil gerçeği, yalnız gerçeği aktaranların mesleğidir.’ kaydını düştü.


BİZİ SÖYLEYEN, BİZDEN SÖYLEYENLERE SELAM OLSUN
Milletvekili Aydemir, ‘Bu mesleğin bir mensubu, uzun yıllar sahada görev yapmış biri olarak, mesleğimizin çilelerini, sorunlarını biliyor, bunların giderilmesi yolunda AK davanın özel hassasiyet ve dikkatlerini paylaşıyoruz.Sözlü, yazılı ve görüntülü gazetecilik noktasında, 2002’den bu güne hayata geçirilen iyileştirmeler, yatırımlar artarak devam edecektir. Milli mücadeleye ses vermiş Albayrak Gazetesi’nin vücut bulduğu bir coğrafyanın evladı olarak, bizi söyleyen, bizden söyleyen,
Değerlerimizi, mukaddeslerimizi ve rabiamızı koruyan ve mübarek hassasiyetlerimizi her dem vurgulamayı vazife edinen gazetecilerimizin gününü tebrik ediyor, FETÖ iblislerine karşı şanlı bir duruş sergileyen kahraman gazetecilerimizi şükranla kaydediyoruz. ‘dedi.

Etiketler:
 
Milletvekili Aydemir Hınıslılarla buluştu
 
Milletvekili Aydemir’den Dadaşlarla Ak istişare
DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir Hınıslılarla buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Hınıs kardeşlik davamızın ...
Aydemir: 'Cumhurbaşkanımıza minnettarız’
Aydemir, ‘Erzurum bugün Kış olimpiyatlarına aday olarak, küresel boyutta ...
Aydemir: “Arvasi Hocamızı şükranla anıyoruz”
Aydemir, “Seyyid Ahmet Arvasi, birlik, beraberlik ve kardeşlik dikkat ...
 
Aydemir’den İHA’ya 15 Temmuz teşekkürü
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İHA’yı ziyaret ederek Bölge ...
Aydemir sanat heyecanını paylaştı
Yakutiye Gençlik Merkezi Fotoğraf Akademisi öğrencileri, 3 ay boyunca ...
‘AKİF, MİLLİ İRADENİN İLHAM KAYNAĞI’
Aydemir, ‘Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, eserleri ve kişiliği ile milli ...
 
Milletvekili Aydemir’den Pasinler’e müjde var
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vakıf kavramının Erzurum ...
Milletvekili Aydemir: ‘Kudüs’ten vazgeçmeyiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘İmanımızdan vazgeçmedikçe ...
Aydemir: ‘Veda Hutbesi İnsan Hakları Beyannamesidir’
Aydemir, Yeryüzünde ilk ve gerçek insan hakları beyannamesinin Hz. Peygamber’in ...
 
SOSYAL MEDYA
BİYOGRAFİ
Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve İşletmecilik Yüksek Okuluokulu sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü mezun olan ve Sakarya Üniversitesinden...
İBRAHİM AYDEMİR TV
ARAMA
FACEBOOK
TWITTER
ANA SAYFA BİYOGRAFİ GÜNDEM FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR İLETİŞİM